La partie masque au club Senso

Την Τρίτη 11 Μαρτίου 2008 γιορτάζουμε τις Απόκριες μ'ένα πάρτυ μασκέ στο club Senso.
Είσοδος με ποτό 8 ευρώ.
Doors open @ 00:00



Read More......

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Με τον όρο «ποιότητα σπουδών» εννοούμε το επίπεδο της εκπαίδευσης που παρέχουν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα στους φοιτητές τους. Όλα αυτά που δικαιούμαστε και όλα αυτά που μας προβληματίζουν στη διάρκεια της ακαδημαϊκής μας ζωής. Στόχος της παράταξής μας είναι να αφουγκράζεται την άποψη των συμφοιτητών μας και να κάνει πράξη τα αιτήματά τους, για βελτίωση της παρεχόμενης δωρεάν παιδείας.
Με γνώμονα λοιπόν τους συμφοιτητές μας, τις ανάγκες αυτών και το συμφέρον τους συνεχίζουμε δυναμικά με διεκδικήσεις.

Ζητάμε:
· Ενιαίος 5ετής αδιάσπαστος κύκλος σπουδών, με Master στο πτυχίο: Τα χορηγούμενα διπλώματα από τα Πολυτεχνεία και τις Πολυτεχνικές Σχολές ενιαίου πενταετούς κύκλου σπουδών (9 εξάμηνα μαθημάτων και διπλωματική εργασία), να είναι ισότιμα με τα Ευρωπαϊκά Master. Ζητάμε από την Πολιτεία να προχωρήσει στην έκδοση του απαιτούμενου προεδρικού διατάγματος για την επίσημη αναγνώριση της ισοτιμίας αυτής.
· Απαλλακτικές εργασίες: Καθορισμός από τις Γενικές Συνελεύσεις Τμημάτων ενός αριθμού μαθημάτων σε κάθε εξάμηνο και η παράδοση των εργασιών να γίνεται στο τέλος του εξαμήνου.
· Μείωση του ελαχίστου αριθμού μαθημάτων για την απόκτηση πτυχίου.
· Καμία υποχρεωτική πρόοδος, μόνο προαιρετικές.
· Να οριστεί ελάχιστος χρόνος εξέτασης μαθήματος στην εξεταστική οι 2 ώρες και 45 λεπτά.
· Κλιμακωτά θέματα στις εξετάσεις.
· Να μην επιτρέπεται η συνεχής θεωρητική διδασκαλία του ίδιου μαθήματος πέραν των 2 ωρών ημερησίως.
· Σωστή χρήση της πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης (e-class) από όλους τους καθηγητές, σε όλα τα τμήματα και να αναρτώνται οι σημειώσεις για όλα τα μαθήματα στο internet.
· Δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης για όλους τους φοιτητές.
· Εκπαιδευτική εκδρομή εξασφαλισμένη για όλα τα τμήματα.
· Να μοιράζονται τα βιβλία και οι σημειώσεις στην ώρα τους.
Όλα στα ελληνικά.
· Δυνατότητα αναβαθμολόγησης σε όλα τα μαθήματα: Να έχει ο φοιτητής τη δυνατότητα να δίνει μάθημα που έχει περάσει, στην αμέσως επόμενη εξεταστική που αυτό θα δοθεί, με σκοπό να βελτιώσει το βαθμό του. Στην περίπτωση που αποτύχει στη 2η εξέταση ή πάρει βαθμό μικρότερο από τον προηγούμενο, να κρατάει το βαθμό της 1ης εξέτασης.
· Τήρηση του Εσωτερικού Κανονισμού από όλους τους καθηγητές: Να τηρούνται οι ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών, να αναρτάται η βαθμολογία 15 μέρες μετά την εξέταση, όχι υποχρεωτικές παρουσίες στις διαλέξεις θεωρίας, να μη διδάσκονται μαθήματα Σαββάτο.
· Αύξηση του αριθμού σελίδων για εκτύπωση στους λογαριασμούς των φοιτητών στο Μηχανογραφικό Κέντρο.

Π.Α.Σ.Π. Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης
Δύναμή μας, η συμμετοχή σας!

Read More......

Φοιτητική Μέριμνα

Φοιτητική Μέριμνα

Η φοιτητική μέριμνα είναι ένα όργανο το οποίο ασχολείται με τα δικαιώματα των φοιτητών που σπουδάζουν στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Στόχος των φοιτητών που συμμετέχουν στο όργανο αυτό είναι να αφουγκράζονται την άποψη των συμφοιτητών τους και να την υποστηρίζουν κατάλληλα. Να διεκδικούν, δηλαδή, το δικαίωμα όλων στην σωστή και άνετη διαβίωση σε έναν χώρο όπως το πολυτεχνείο και το ύψιστο δικαίωμα στην δωρεάν παιδεία.
Με γνώμονα λοιπόν τους συμφοιτητές μας, τις ανάγκες αυτών και το συμφέρον τους συνεχίζουμε δυναμικά με διεκδικήσεις.

Στέγαση
  • Κρίνεται αναγκαία η άμεση ανέγερση της δεύτερης εστίας, καθώς ο αριθμός των υπαρχόντων δωματίων είναι πολύ μικρός σε σχέση με τους φοιτητές.
    Σίτιση-Λέσχη
  • Κατάργηση της πολιτικής του ενός διαγωνιζόμενου - των «μονοπωλίων» - που ακολουθεί η πρυτανεία στο διαγωνισμό για τον ανάδοχο στη λέσχη. Καλύτερη δημοσιοποίηση του διαγωνισμού και προσπάθεια από την επιτροπή φοιτητικής μέριμνας στην ενημέρωση περισσότερων ενδιαφερομένων για τη λέσχη.
  • Μελέτη για ένα πιο σύγχρονο και μεγάλο εστιατόριο.
  • Καλυτέρευση της ποιότητας του φαγητού και μεγαλύτερη ποικιλία γευμάτων.
  • Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές.
  • Δημιουργία ερωτηματολογίων σχετικά με τη λειτουργία της λέσχης κ χρήση του κουτιού παραπόνων.


Λεωφορεία

  • Σε συνεργασία με το αστικό ΚΤΕΛ Χανίων πρέπει τα δρομολόγια από και προς το πολυτεχνείο να πυκνώσουν.
  • Να εκδοθεί μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών η οποία θα είναι φθηνότερη από το κόστος του συνόλου των αντίστοιχων εισιτηρίων.
  • Δημιουργία: α) κλειστών κ μεγαλύτερων στάσεων στο χώρο του πολυτεχνείου (ΜηΠερ , Εστία), β) αφετηρίας και τέρματος των δρομολογίων στο πολυτεχνείο, γ) κόμβου στην πρώτη είσοδο και σε συνδυασμό με το κλείσιμο της κάτω (εργοταξιακής) εισόδου, τα λεωφορεία να κάνουν όλο το γύρο της πολυτεχνειούπολης.


Εστία

  • Είναι απαραίτητη η φωταγώγηση των δρόμων που συνδέουν την Εστία με τα άσπρα και τα καφέ κτίρια (ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες που νυχτώνει νωρίς).
  • Είναι απαραίτητη η αλλαγή των επίπλων καθώς μερικά από αυτά είναι ακατάλληλα να χρησιμοποιηθούν.
  • Απεντόμωση και απολύμανση των χώρων του πολυτεχνείου και ειδικότερα της εστίας.
  • Αγορά νέου ηλεκτρικού εξοπλισμού (πλυντήρια-στεγνωτήρια).

Κυλικεία

  • Το κυλικείο των καφέ κτιρίων να κλειστεί με τζαμαρία – τεχνικά εύκολη λύση - και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, ώστε να μεταφερθεί σε καταλληλότερο χώρο. Μονιμότερη λύση θα ήταν η έγκριση κονδυλίων για ανέγερση καινούργιου και μεγαλύτερου κυλικείου.
  • Πρέπει να δημιουργηθούν ράμπες για την καλύτερη εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά προβλήματα.
  • Το κυλικείο στα άσπρα κτίρια να παραμένει ανοιχτό έως τις 20.00 ή έως το πέρας των μαθημάτων.


Ιατρείο

  • Κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία και λειτουργία ενός σταθμού πρώτων βοηθειών στους χώρους του ιδρύματος.
    Αθλητισμός.
  • Κινητοποίηση του συλλόγου για να δοθεί άμεσα η χρηματοδότηση για το κολυμβητήριο. Πρέπει επιτέλους, μετά από 4,5 χρόνια καθυστέρησης, να παραδοθεί.


Κτιριακό

  • Ολοκλήρωση των κτιρίων που ήδη κατασκευάζονται και μελέτη για τη δημιουργία αμφιθεάτρων και αιθουσών διδασκαλίας μεγάλης χωρητικότητας, καθώς τα ήδη υπάρχοντα δεν επαρκούν για τους φοιτητές.
  • Συντήρηση των υπάρχοντων κτηρίων (στεγανοποίηση οροφών, αλλαγή χαλασμένων καθισμάτων).

Δημόσια Δωρεάν Παιδεία
Π.Α.Σ.Π. Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

Read More......

Τελευταίες αναρτήσεις στο blog