Επανίδρυση του παρακράτους


Η δολοφονία του 16 μαθητή αλλά και η δολοφονική απόπειρα εναντίον του 21 αστυνομικού είναι τα αποτελέσματα ενός παρακρατικού μηχανισμού που δρα πλέον ανεξέλεγκτος.
Η κυβέρνηση της δεξιάς στην προσπάθεια της να καταστέλλει μια κοινωνία που βράζει έχει παραδώσει την εξουσία σε παρακρατικά και ακροδεξιά στοιχεία. Η δολοφονία, όμως, του νεαρού μαθητή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις φιλελεύθερες επιλογές των τελευταίων 10 χρονών. Ο ξεσηκωμός της νεολαίας θα είναι η απάντηση στην καταστολή & την τρομοκρατία της αστυνομίας αλλά και στην εργασιακή ανασφάλεια, στις πελατειακές σχέσεις, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στις μίζες και στα σκάνδαλα της Κυβέρνησης Καραμανλή.
Κράτος και κυβέρνηση έχουν γυρίσει την πλάτη στους νέους, διαλύουν την Παιδεία, απαξιώνουν τα πτυχία μας. Η απόπειρα εναντίον του 21χρονου και η απόδοση της σε τρομοκρατική ενέργεια δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Ηθικός αυτουργός είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του, που έχουν μετατρέψει την αστυνομία από όργανο της Δημοκρατίας και του Έλληνα φορολογούμενο πολίτη σε τρομοκρατικό μηχανισμό, ενώ έχουν αναβιώσει τις σχέσεις της με ακροδεξιές οργανώσεις.
Το θύμα, αυτή τη φορά, ένας νέος που επέλεξε την ασφάλεια και το βασικό μισθό του αστυνομικού από την ανεργία και βρέθηκε πυροβολημένος.
Οποιαδήποτε προσπάθεια αποσταθεροποίησης των δημοκρατικών θεσμών με μέσα προπαγάνδας, οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης του Ασύλου θα αντικρουστεί από τους φοιτητές και τις μαζικές δράσεις.
Ενόψει πανελλαδικών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων τέτοια γεγονότα δεν αποτελούν σύμπτωση. Είναι στοχευόμενα για να στρέψουν την κοινωνία εναντίων μας, για να καταλύσουν τα κεκτημένα των αγώνων των τελευταίων 200 ετών, για να δικαιολογήσουν την καταστολή της αστυνομίας και την μετατροπή της Αθήνας σε φρούριο. Η δεξιά προσπαθεί να στρέψει τις κοινωνικές ομάδες τη μία ενάντια στην άλλη. Η μαζική αντίδραση θα είναι η απάντηση.
Η κυβέρνηση και η διοίκηση της αστυνομίας πρέπει να απολογηθούν για την χρήση βίας στις πορείες, για τα χημικά, τις προσαγωγές αθώων πολιτών, για την ατιμωρησία των ενόχων. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
Καταγγέλλουμε τις πράξεις ενδυνάμωσης του κρατικού και παρακρατικού μηχανισμού – κάμερες παρακολούθησης, τρομοκρατία, περιορισμός διαδηλώσεων, αυταρχισμός-τραμπουκισμοί-βία.,
Να αφεθούν ελεύθεροι και να σταματήσουν οι διώξεις διαδηλωτών, μαθητών και φοιτητών που συνελήφθησαν με τον τρομονόμο,
Φύλαξη του Ασύλου κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων από φοιτητές – καθηγητές,
Απαγόρευση χρήσης από τα ΜΑΤ δακρυγόνων, χημικών και όπλων στις πορείες, παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
Π.Α.Σ.Π.
Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης
…με οδηγό τη φαντασία, με πάθος για την αλλαγή…

Read More......

Ψήφισμα για Παλαιστίνη

Εδώ και εξήντα χρόνια η Παλαιστίνη αποτελεί το κατεξοχήν σύμβολο της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας και θηριωδίας από τη μια, της ελπίδας, της αντίσταση και των ηρωικών αγώνων από την άλλη.
Η βάρβαρη στρατιωτική κατοχή της Παλαιστίνης από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου, ηθικής και διεθνούς νομιμότητας. Ένας ολόκληρος λαός, οι Παλαιστίνιοι, στερούνται βίαια και αυθαίρετα το θεμελιώδες δικαίωμα στην εθνική αυτοδιάθεση, το πρωταρχικό δικαίωμα να είναι κύριοι στη γη τους.
Τον τελευταίο μήνα σε μια στενή λωρίδα γης, τη Λωρίδα της Γάζας, μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γης, ζούμε ένα απίστευτο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας αποτέλεσμα του Ιμπεριαλισμού και του επεκτατισμού, με την ανοχή και την αδιαφορία της Διεθνής κοινότητας.
Η εισβολή των σιωνιστών, με πρόσχημα την άμυνα απέναντι στην τρομοκρατία της Χαμάς, έχει σαν αποτέλεσμα των θάνατο εκατοντάδων αμάχων Παλαιστινίων μεταξύ των οποίων είναι και παιδιά.
Ο σκοπός προφανής, η εγκαθίδρυση ενός ισχυρού Ισραηλινού κράτους μέσο της διαρκής πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής καταπίεσης των Παλαιστινιακών περιοχών.
Στο βωμό των επερχόμενων εκλογών στο Ισραήλ αλλά και των γεωστρατηγικών συμφερόντων στη Μέση Ανατολή, συντελείται ο ξεκληρισμός ενός ολόκληρου έθνους.
Η υποκρισία της Διεθνούς κοινότητας προκαλεί και εξοργίζει τους λαούς του κόσμου. Ένα κράτος δολοφόνων εσκεμμένα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, κατέχει όπλα μαζικής καταστροφής και τρομοκρατεί άμαχους πολίτες για πολιτικούς σκοπούς. ΕΕ και ΗΠΑ είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της εθνοκάθαρσης.
Είναι οι ίδιοι που πριν από 3 χρόνια δεν αναγνώρισαν την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Χαμάς, μέσα από άψογα πραγματοποιημένες εκλογές, τις μοναδικές σε μία Μέση Ανατολή που κυβερνάται από ακραία αραβικά καθεστώτα. Καθεστώτα τα οποία σπέρνουν τη διχόνοια ανάμεσα στις Παλαιστινιακές οργανώσεις εξυπηρετώντας τα συμφέροντα τους και το εμπόριο όπλων.
Αντί να αναγνωρίσουν το αναφαίρετο δικαίωμα των Παλαιστινίων για Αντίσταση και επιστροφή στα εδάφη τους, επέλεξαν την κατασκευή ενός τρομοκρατικού αντιπάλου, σταμάτησαν οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια προς τους καταπιεσμένους.
Η χρόνια κατοχή της Λωρίδας της Γάζας και η αδιαλλαξία ΗΠΑ & ΕΕ έχουν οπλίσει το χέρι τον ακραίων Ισλαμιστών της Χαμάς, οι οποίοι διακηρύττουν την μαρτυρία & την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ, μεγαλώνοντας το χάσμα στο λαό της Παλαιστίνης και μειώνοντας τις ελπίδες για ειρηνική συμβίωση των δύο λαών.
Την ίδια στιγμή ο ΟΗΕ στέκει ανήμπορος να αντιδράσει, διαχρονικά όμηρος του Ισραήλ και ΗΠΑ, όπως έγινε και στις εισβολές σε Σερβία, Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ. Οποιαδήποτε προσπάθεια σκοντάφτει στους εθνικιστές σιωνιστές και στους ακραίους ισλαμιστές.
Στα σύγχρονα τείχη των αποκλεισμών, των ανισοτήτων και της εθνικής καταπίεσης που οι ιμπεριαλιστές ορθώνουν, αντιτάσσουμε τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών.
Καταδικάζουμε την πολιτική της Ισραηλινής κυβέρνησης και του Ισραηλινού στρατού απέναντι στον άμαχο Παλαιστινιακό πληθυσμό.
Καταδικάζουμε τις φασιστικές μεθόδους και τις δολοφονίες ανήλικων παιδιών και αμάχων που στόχο έχουν την κάμψη του φρονήματος του Παλαιστινιακού στον αγώνα του για αυτοδιάθεση.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τις δυνάμεις της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης & της Λαϊκής Κυριαρχίας σε όλον τον κόσμο, να σταματήσουν αμέσως οι δολοφονικές πράξεις και να προωθηθούν τα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
Στηρίζουμε το δίκαιο και νόμιμο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για την απόκτηση των αναφαίρετων εθνικών δικαιωμάτων του.
• τερματισμός της κατοχής και αποχώρηση των στρατευμάτων,
• σχηματισμός ενός κράτους με βάση το Ψήφισμα 242 του ΟΗΕ, που καλεί το Ισραήλ να αποχωρήσει από τις περιοχές που κατέκτησε δια της βίας το 1967,
• Οικοδόμηση ενός πλατιού κινήματος έμπρακτης συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό,
• Ειρηνική συμβίωση των δύο λαών,
• Νίκη στην Ιντιφάντα.


Π.Α.Σ.Π.
Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης
…με οδηγό τη φαντασία, με πάθος για την αλλαγή…

Read More......

Τελευταίες αναρτήσεις στο blog