Αποτίμηση φοιτητικών εκλογών 9 Μάη


Στις 9 του Μάη οι φοιτητές έδωσαν το δικό τους μήνυμα με την μαζικότατη προσέλευση τους στις φοιτητικές εκλογές στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Σε μία κουραστική χρονιά όπου οι φοιτητές έβαλαν στην άκρη το προσωπικό τους συμφέρον κατά τη διάρκεια των φοιτητικών κινητοποιήσεων, η αποδοκιμασία κατά των πολιτικών της κυβέρνησης αλλά και της παράταξης της στα Πανεπιστήμια, της ΔΑΠ, που είχε εκφραστεί τόσο καιρό στα αμφιθέατρα αλλά και στο δρόμο εκφράστηκε με θεαματικό τρόπο και στην κάλπη.

Η προσπάθεια για απενοχοποίηση της Δεξιάς στα Πανεπιστήμια και η απολίτικη ψήφος καταδικάστηκαν πλήρως. Οι φοιτητές έδειξαν ότι δε ξέχασαν τη μεγάλη φετινή χρονιά, όπου έβαλαν τα μαθήματά τους σε 2η μοίρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Καταδίκασαν εμπράκτως τόσο τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στο χώρο της Παιδείας & την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της με την αναθεώρηση του άρθρου 16, τις προσπάθειες απορρύθμισης των ΑΕΙ με τον αντισυνταγματικό νόμο-έκτρωμα της Γιαννάκου, αλλά και τη βία, την τρομοκρατία, τις άδικες συλλήψεις φοιτητών, τις σιδηρογροθιές και τα καπνογόνα των πραιτόρων του Πολύδωρα.

Η μαζικότατη στήριξη στα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΠ και η ενίσχυση των προοδευτικών δυνάμεων στο Πολυτεχνείο Κρήτης μας επιβραβεύει για τους αγώνες μας φέτος και μας δίνει τη δυναμική να συνεχίσουμε ακόμα πιο ισχυροί και με πιο πολλές ευθύνες.

Οι φοιτητές με την πρωτιά που μας έδωσαν και φέτος, στήριξαν τις ιδέες μας και τα οράματα μας. Μας έδωσαν τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να παλεύουμε για μία πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία που να εξυπηρετεί τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, για 100% συμμετοχή στα όργανα συνδιοίκησης, για επαρκή κρατική χρηματοδότηση, για μια αξιολόγηση από τους φοιτητές για τους φοιτητές & το Πανεπιστήμιο.

Να παλεύουμε για διαφάνεια κόντρα στο καθηγητικό κατεστημένο, για τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και το αυριανό εργασιακό μας μέλλον, για μία καλύτερη καθημερινότητα μέσα στις Σχολές μας.

Υποσχόμαστε ότι η αυριανή μέρα θα μας βρει ακόμα πιο ισχυρούς, με την ίδια όρεξη στα αμφιθέατρα, στο δρόμο, στους διαδρόμους, ανάμεσα στους συμφοιτητές μας για να εκπληρώσουμε τα οράματά μας και τη στήριξη τους, κόντρα σε κάθε είδους συντήρηση και οπισθοδρόμηση.

ΠΑΣΠ Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

Δύναμη μας, η συμμετοχή σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταίες αναρτήσεις στο blog