Η γενιά των 700 ευρώ


Χαμένοι κόποι, χαμένες προσδοκίες

Ατελείωτο διάβασμα, πτυχίο, μεταπτυχικά...10-12 ώρες δουλείας καθημερινά και όλα αυτά γιατί; Για 700 ευρώ; Ε όχι λοιπόν!!! Δε θα γίνουμε η γενιά που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη.
Και αν όλα αυτα μας φαινονται σεναρία βγαλμένα από το μέλλον, και αν μας φαίνονται 4-5 χρόνια πολύ μακριά από σήμερα ελάτε να διαβάσετε τι λένε οι εργαζόμενοι του σήμερα.

Η Γενιά των 700 ευρώ (G700) είναι μια κίνηση στην οποία συμμετέχουν νέοι, στην ηλικιακή ομάδα 25 με 35, οι οποίοι προβληματίζονται έντονα για τη γενιά τους και αυτά που της επιφυλάσσει το μέλλον. Ας μοιραστούμε μαζί τους τους προβληματισμούς τους...

Είναι αυτοί που παλεύουν στην κόλαση του ιδιωτικού τομέα με προσωρινές συμβάσεις εργασίας, χωρίς ασφάλιση, χωρίς καμία δέσμευση, χωρίς προοπτικές. Είναι νέοι που κάποιοι τους υποσχέθηκαν τα πάντα και να μη πω τι πήραν...Είναι δημιούργημα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Δεξιάς και του Καραμανλή που υποσχέθηκε χιλιάδες μονιμοποιήσεις και έφερε μία νέα στρατιά συμβασιούχων, ελεύθερες απολύσεις, ωράριο λάστιχο, πάγωμα των Συλλογικών Συμβάσεων και του Κατώτατου Μισθού. Για να μη πω τίποτα για τις πολιτικές του Σημίτη και τον εκσυχρονισμό των Ολυμπιακών Αγώνων, δε θέλω και πολυ.
Δύστυχώς, ζούμε σε μία Έλλαδα όπου η αξιοκρατία καταστρατηγείται, οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ έχουν αντικατασταθεί από τις κουμπαριές, και οι πολιτικές της δεξιάς έχουν αφήσει μόνη της τη ΓΣΕΕ να παλεύει κόντρα στο ρεύμα (ΣΕΒ).

Το έναυσμα για προβληματισμό μου δόθηκε από ένα άρθρο της Ε. Όπως λέει λοιπόν και στο άρθρο, το 10% με 12% της μισθωτής εργασίας στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα αμείβεται με την κατώτατη αμοιβή που προβλέπεται από τη Γενική Συλλογική Σύμβαση της ΓΣΕΕ. Μιλάμε δηλαδή για περίπου 250 χιλιάδες ανθρώπους.

Αξίζει να το κοιτάξετε, άλλωστε και εμείς για αυτά παλεύουμε καθημερινά μέσα στα Πανεπιστήμια, για μία δικαιότερη κοινωνία και ένα καλύτερο αύριο. Τι να την κάνω την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση, άμα είναι να βγούμε στην αγορά εργασίας και να μείνω άνεργος ή να δουλεύω 10-12 ώρες για 700 ευρώ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταίες αναρτήσεις στο blog