ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΑΝΤΡΕΑ-ΑΡΑΦΑΤ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Λίγες εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στο Τελ Αβίβ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπ. Νετανιάχου ανταποδίδει ταχέως την επίσκεψη του Ιουλίου και συναντάται με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα. Πρόκειται για δύο συναντήσεις που πραγματοποιούνται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά την αιματηρή επίθεση που δέχτηκε η ανθρωπιστική αποστολή προς τη Λωρίδα της Γάζας -που αποτελούνταν από πλοιάρια στα οποία συμμετείχαν ακτιβιστές από την Τουρκία, την Ελλάδα και άλλων εθνικοτήτων- και ιδιαίτερα το υπό τουρκική σημαία πλοίο "Μαρμαρά", στο οποίο επέβαιναν και Έλληνες. Οι συναντήσεις μεταξύ των δύο αρχηγών φαίνεται να αποσκοπούν σε μια εσπευσμένη σύσφιξη των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων, ενώ μάλιστα μετά την επίθεση είχαν ματαιωθεί οι κοινες ασκησεις μεταξυ των κρατων ,σημερα φαινεται μετα την συναντηση να επαναπρογραμματιζονται..!!Πάντως, η επίσκεψη Νετανιάχου -με ατζέντα που παραμένει επισήμως άγνωστη- εγείρει ερωτήματα και αντιδράσεις.

Η επίσκεψη του σφαγέα Νετανιάχου στην Ελλάδα αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους για το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Πριν ακόμα προλάβει να στεγνώσει το αίμα των ακτιβιστών του Στόλου της Ελευθερίας που δολοφονήθηκαν από τον σιωνιστικό στρατό κατοχής, η κυβέρνηση Παπανδρέου προχωράει στην αναβάθμιση των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ. Σε μια στιγμή που το Ισραήλ βρίσκεται πιο απομονωμένο από ποτέ στη διεθνή σκηνή, χάνοντας ερείσματα ακόμα και στους παραδοσιακούς συμμάχους του, η Ελλάδα γίνεται η εξαίρεση, αφού στη σημερινή συγκυρία, η ανταλλαγή επίσημων επισκέψεων των δύο πρωθυπουργών μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική χειρονομία στήριξης στο σιωνιστικό κράτος. Ο Γιωργος Παπανδρεου μαλλον ξεχασε οτι η ελληνική κοινωνία μέσα από τις εμπνευσμένες ενέργειες του Αντρέα Παπανδρέου στάθηκε αλληλέγγυα στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, όσο καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης.Και ερχεται σημερα μεσα από αυτην την διπλωματικη συσφιξη να δωσει το πράσινο φως στο κρατος-δολοφονο του Ισραήλ να συνεχίσει τις καθημερινές δολοφονίες Παλαιστινίων, τον απάνθρωπο στραγγαλισμό της Γάζας, τον εποικισμό της Δυτικής Όχθης και της Ιερουσαλήμ, τα βασανιστήρια και τις φυλακίσεις χιλιάδων Παλαιστινίων.

Οι συνεχείς δολοφονίες Παλαιστινίων αμάχων από τον ισραηλινό στρατό αποτελούν εγκλήματα πολέμου και καθιστούν τον ίδιο το Νετανιάχου εγκληματία πολέμου που πρέπει να παραπεμφθεί στο διεθνές δικαστήριο και είναι ηθικά ανεπίτρεπτο η κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ(αγνοωντας τις παλαιοτερες σχεσεις αλληλεγγυης του κινηματος με τον βασανιζομενο παλαιστινιο λαο) να υποδέχεται με κάθε επισημότητα έναν εγκληματία που αύριο μπορεί να βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Οι ενεργειες του Γιωργου Παπανδρεου και κατ΄επεκτασιν της κυβερνησης του ΠΑΣΟΚ για συσφιξη τοσο των διπλωματικων οσο και των στρατιωτικων σχεσεων των 2 κρατων ερχονται καταφανεστατα σε αντιθεση με το αισθημα αλληλεγγυης μεταξυ Ελληνικου και Παλαιστιακου λαου..Και εμεις ως φοιτητες εμπνεομενοι από τις ενεργειες του Αντρεα Παπανδρεου τασσομαστε ξεκαθαρα απεναντι από κάθε ενεργεια στηριξης του σιωνιστικου καθεστωτος..και συμμετεχουμε με ολες μας τις δυναμεις στον αγωνα του παλαιστινιακου λαου για ελευθερια…

Read More......

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Ο.Σ.Ε

Η κρατικη επιχειριση του Ο.Σ.Ε ζημιωνει το δημοσιο κάθε χρονο περιπου 1 δις. Αυτή η ζημιογονος υπαρξη του Ο.Σ.Ε οφειλεται στις ανευθυνες και πελατειακες πολιτικες της προηγουμενης κυβερνησης της ΝΔ, η οποια βουλιαξε αυτην την επιχειρηση, όπως και πολλες άλλες. Γιατι σιγουρα για την κατασπαταληση του δημοσιου χρηματος αλλα και της κακοδιαχειρισης στον οργανισμο αυτό δεν ευθυνεται ο απλος εργαζομενος.Οι ευθυνες βαραινουν την διοικηση αυτου του οργανισμου αλλα και την κυβερνηση που την διορισε αλλα και την υπεθαλψε. Η κυβερνηση του Γιωργου Παπανδρεου οφειλε ερχομενη στην εξουσια να αποτιναξει πολιτικες κακοδιαχειρισης κρατικων οργανισμων. Οφειλει να δωσει ένα τελος στο αδιεξοδο αυτό,να δωσει λυση(και σιγουρα λυση δε μπορει να ειναι η ιδιωτικοποιηση που μας επιτασσει η τροικα) σε μια επιχειριση που ζημιωνει κάθε χρονο το ελληνικο δημοσιο 1 δις ευρω,ποσο που δεν είναι καθολου αμελητεο, αν και σκεφτει κανεις ότι από το κοψιμο του 13 και 14 μισθου το δημοσιο εξοικονομησε περιπο 800 εκατομμυρια ευρω.

Μια ξεκαθαρη και απλη λυση , θα ηταν κατ' αρχας η αναληψη των χρεων της οργανωσης από το κρατος, όπως οφειλει να κανει μιας και αυτό είναι ο ηθικος αυτουργος της κατασπαταλησης και της γενικοτερης κακοδιαχειρισης.Και μετεπειτα να ακολουθησει παραχωρηση της οργανωσης στους εργαζομενους εναντι συμβολικου τιμηματος.Η λυση δηλαδη αυτή στηριζεται στη κοινωνικοποιηση των βασικων μοναδων παραγωγης και προσφορας υπηρεσιων ,οδηγωντας σε μια πραγματικη σοσιαλιστικη αλλαγη αφου αντικαθιστα καπιταλιστικες δομες με σοσιαλιστικες. Η Αυτοδιαχείριση της οικονομίας και του κράτους,μεσω της κοινωνικοποισης βασικων μοναδων παραγωγης, από τους δημοκρατικά οργανωμένους εργαζόμενους, παραγωγούς και πολίτες αντιστοιχεί στην πραγματική ουσία του σοσιαλισμού ως σύστημα το οποίο μετατρέπει τους εργαζόμενους από παραγωγούς σε γνήσια κυβερνώσα τάξη.

Βεβαια, πιο επικαιρα από ποτε φανταζουν τα λογια του Αντρεα Παπανδρεου, ο οποιος αναλυοντας την αυτοδιαχείριση σε σχέση με το Γιουγκοσλαβικό μοντέλο, έλεγε, ότι υπάρχουν και σημαντικά σημεία τα οποία πρέπει να προσέξει κανείς σ' αυτό το μοντέλο. Τόνιζε , ότι μια αυτοδιαχειριζόμενη επιχείρηση, μια επιχείρηση που θα ήταν ιδιοκτησία των εργαζομένων, δεν ήταν σίγουρο ότι θα εξασφάλιζε το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον. Για αυτό,σημερα, κρινεται απαραιτητο να αναζητησουμε τις εγγυησεις εκεινες που θα μας εξασφαλισουν οτι οι εργαζόμενοι δεν θα απέκλειουν άλλους από εργασία, δεν θα ρύπαινουν το περιβάλλον,και γενικα δεν θα κοιτουν το στενό συντεχνιακό τους συμφέρον σε βάρος άλλων κοινωνικών ομάδων ή της τοπικής κοινωνίας..


Η αυτοδιαχειριση οφείλει να γίνει συνώνυμο της σοσιαλιστικής, ελευθεριακης δημοκρατίας , δηλαδή του καθεστώτος που χαρακτηρίζει τη μεταβατική κοινωνία που διαδέχεται τον καπιταλισμό.. Η αυτοδιαχείριση οφείλει να είναι λοιπόν συνώνυμο της δημοκρατικής οργάνωσης και διαχείρισης της μοντέρνας κοινωνικής ζωής στον πλούτο και την πολυπλοκότητα της.

Read More......

Τελευταίες αναρτήσεις στο blog