ΛΙΘ...ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ

ΛΙΘ...ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Αύγουστος 2007.Η Ελλάδα στο έλεος των πυρκαγιών. Εν μέσω αυτού ο πρωθυπουργός της χώρας, προκυρήσει πρόωρες εκλογές ποντάροντας στο οικολογικό συναίσθημα όλων μας, το οποίο βρισκόταν σε έξαρση τότε, επειδή βλέπαμε την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της χώρας μας να καταστρέφονται, ο πρόεδρος της Ν.Δ, μας πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Εν ολίγης, μας είπε ότι θα κάνει την παραγωγή ενέργειας στη χώρα μας πιο φιλική προς το παριβάλλον. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στα βιοκαύσιμα.
Τι έχει κάνει;;; Τ Ι Π Ο Τ Α ! ! Από το 2004 που ανέλαβε την εξουσία αυτού του τόπου, το ποσοστό της ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές έχει παραμείνει στάσιμο στο 18%.Επιπλεον,αναμενεται να πέσουν βαριά πρόστιμα, διότι είχαμε δεσμευτεί να φτάσουν στο 25% της παραγόμενης ενέργειας.
Όσο για τα βιοκαύσιμα, όχι μόνο δεν τα είδαμε, αλλά η ΔΕΗ, η πιο ρυπογόνος επιχείρηση της Ε.Ε. σύμφωνα με έρευνες της WWF σε εκπομπές CO2 στην ατμόσφαιρα, θέλει να κλείσει συμφωνία με τη γερμανική RWE για την εισαγωγή λιθάνθρακα, που θα χρησιμοποιηθεί για καύσιμη ύλη. Όμως, κανείς δεν αναφέρει ότι ο λιθάνθρακας είναι πιο ρυπογόνος από το λιγνίτη που χρησιμοποιούν σήμερα τα ατμποηλεκτρικά εργοστάσια παραγωγής ενεργείας. της χώρας μας. Όπως κανείς δεν αναφέρει ότι η χώρα μας αγοράζει ρύπους, σύμφωνα με την συνθήκη του Κιότο, από χώρες του αποκαλούμενου Τρίτου Κόσμου. Όπως κανείς δεν λέει τίποτα για τον αδιαφανή τρόπο που γίνεται ο διαγωνισμός, την τρομοκράτηση των εργαζομένων οι οποίοι αντιστέκονται στο ξεπούλημα της επιχείρησης, όπως και κάθε άλλης μέχρι πρόσφατα υγιούς και κερδοφόρας κρατικής επιχείρησης ή ΔΕΚΟ, βλέπε ΟΤΕ, ΟΛΠ, ΟΛΘ...
Και μέσα σε όλα αυτά εμφανίζεται ο κύριος 18,4% ή Αλέξης Τσίπρας, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συνασπισμού, στην Καβάλα σε διαδήλωση των πολιτών κατά των σχεδίων κράτους-ΔΕΗ. Αλλά ο κύριος αυτός δεν εξήγησε στην ομιλία του γιατί οι εκπρόσωποι συνδικαλιστές του ΣΑΔ(ανήκουν στο Συνασπισμό) στήριξαν την πρόταση της ΔΑΚΕ στο συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και λειτούργησαν συναινετικά στις επιλογές της διοίκησης.
Η ΠΑΣΠ Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλει την περιβαλλοντική και κοινωνικοοικονομική πολιτική της κυβέρνησης διότι πιστεύουμε στο χαρακτήρα της ΔΕΗ, ως κοινωφελή επιχείρηση που στηρίζει τις ανάγκες του Έλληνα φορολογουμένου πολίτη χωρίς να του αυξάνει τα κόστη παροχής υπηρεσιών, προσπαθώντας παράλληλα να παραμείνει κερδοφόρα καθότι αποτελεί επιχείρηση εθνικού στρατηγικού δημόσιου χαρακτήρα. Γεγονός που σημαίνει ότι είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή και προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της συγκεκριμένης εταιρείας, καθώς και όλων των υπόλοιπων ΔΕΚΟ προασπιζόμενοι το δημόσιο χαρακτήρα της & την άμεση εφαρμογή της πράσινης οικονομίας-πολιτικής σε θέματα περιβάλλοντος και γενικότερης ενεργειακής πολιτικής.Η σωτηρία του πλανήτη είναι στενά συνδεδεμένη και εξαρτάται από την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δίκαιη κατανομή του πλούτου, την εξασφαλισμένη παροχή της υγείας, της παιδείας, της απασχόλησης και της αξιοπρεπούς σύνταξης. Η πράσινη οικονομία είναι εξ’ ορισμού Συλλογική και Συμμετοχική Οικονομία και ταυτόσημη με την πράσινη ευημερία των πολλών.


Π.Α.Σ.Π. Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης
Δύναμη Αλλαγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταίες αναρτήσεις στο blog