Συνέλευση – παρωδία!!!

Για μια ακόμη φορά η Δημοκρατία ηττήθηκε στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Χτες, Δευτέρα 17 Μαρτίου, είχε οριστεί Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών. Η παράταξη της Π.Α.Σ.Π. πρότεινε την αναβολή της Συνέλευσης, καθώς δεν υπήρχε απαρτία.

Επειδή, όμως, κάποιοι θεωρούν τον Ενιαίο παραταξιακό τους παραμάγαζο, όπου κάνουν κουμάντο και δεν αντιλαμβάνονται ότι οι Συνελεύσεις γίνονται με μαζικότητα και όχι για λίγους, η Π.Α.Σ.Π. αποχώρησε.

Οι μάσκες έπεσαν με την αποχώρηση μας, όταν οι υπόλοιπες παρατάξεις – ΔΑΠ, ΠΚΣ, Ενωτική – βιάστηκαν να μας καταγγείλουν με ομόφωνο ψήφισμα!

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα έγιναν Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα τμήματα, εκτός από τον ‘αγωνιστικό’ Σύλλογο του ΗΜΜΥ. Τότε οι ίδιοι που επέλεξαν χτες μια Συνέλευση – παρωδία, στο ΗΜΜΥ αρνήθηκαν να μπουν στη διαδικασία, ενώ δεν έχει ακόμη οριστεί η εξ’ αναβολής συνέλευση!!!

Για τους συναδέλφους της Ενωτικής Πρωτοβουλίας δε χρειάζεται να πούμε ότι θεωρούν τον Ενιαίο ιδιοκτησία τους, και ότι πρέπει να κάνουμε Συνελεύσεις όποτε & όπως ορίζουν αυτοί. Τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια είναι ο μόνος τρόπος για να καπελώνουν τις Συνελεύσεις Τμημάτων, όπου είναι μειοψηφία, και να στήνουν τις μικρές τους παραστάσεις.

Αυτοί που θεωρούν το κίνημα αποκλειστικότητά τους, δε θέλουν να πάρει ο Σύλλογος του ΗΜΜΥ καταδικαστική απόφαση για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης σε Παιδεία – Ασφαλιστικό, ή μήπως δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν για το Θέμα ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ;

Η ΠΚΣ προτιμά να παριστάνει την ουρά της Ενωτικής για να κρύψει την ανυπαρξία της…ενώ στην Συνέλευση του ΗΜΜΥ βιάζονταν να προλάβουνε την πορεία του ΠΑΜΕ…

Όσων αφορά τη ΔΑΠ, η πολιτική τους ανυπαρξία- βόλτα από τη Συνέλευση είναι εμφανής. Οι φοιτητές γνωρίζουν τις τακτικές τους για την απαξίωση των συλλογικών διεκδικήσεων, των φοιτητικών κινητοποιήσεων και κάθε διαδικασίας πολιτικοποίησης της κοινωνίας.

Θεωρούμε συνδικαλιστικά τραγική και διασπαστική την πρόταση της Ενωτικής, για κατάληψη την Τετάρτη, όταν 3 φοιτητικοί σύλλογοι – ΜΗΠΕΡ, ΜΗΧΟΠ, ΜΠΔ – έχουν αποφασίσει την ίδια μέρα καμία εκπαιδευτική διαδικασία και συζήτηση μετά την πορεία όλης της εκπαιδευτικής Κοινότητας στο Ξύλινο για τις εξελίξεις στην Παιδεία. – μάλλον το αντιλήφθηκαν και οι ίδιοι για να κάνουν πίσω…

Δυστυχώς, ενόψει φοιτητικών εκλογών αυτοί που υποτίθεται δεν έχουν κανένα κοινό σημείο, τα βρίσκουν μικροπολιτικά για να χτυπήσουν την Π.Α.Σ.Π. ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!! ΈΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ & ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ.

Για την ιστορία, 104 άτομα πήραν απόφαση σε ένα σώμα 150 ατόμων – αποχώρηση 20 συνδικαλιστών της ΔΑΠ πριν το τέλος είναι προσχηματική – ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ, όταν 3 τμήματα είχαν συμμετοχή περίπου 250 συναδέλφων στις συνελεύσεις τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 12 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
ΤΑ ΑΝΤΙ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταίες αναρτήσεις στο blog