ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΕΑΑΚ-ΕΝΩΤΙΚΗΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΕΑΑΚ-ΕΝΩΤΙΚΗΣ


Τη φετινή ακαδημαική χρονιά τα ΕΑΑΚ έχουν επιλέξει για αντιπαλό τους όχι τη Δεξιά Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τις “μεταρρυθμίσεις” της (νέος Νόμος-Πλαίσιο,ασφαλιστικό) αλλά την παράταξη της ΠΑΣΠ.

Στο πιο κατάπτυστο κείμενο λασπολογίας που έχουν βγάλει ποτέ τα ΕΑΑΚ, κατηγορούν την ΠΑΣΠ ότι τα έχει βρει με το Γρυσπολάκη και ότι προσπαθεί να εφαρμόσει στο Πολυτεχνείο Κρήτης τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας.

Θα θυμίσουμε στους αριστεριστές “συναδέλφους” μας ότι η ΠΑΣΠ ήταν η μόνη παράταξη που στις πρυτανικές εκλογές του 2005 είχε ψηφίσει άκυρο την ίδια ώρα που εκείνοι με τη δήθεν “αποχή” τους έδιναν λευκή επιταγή στη δεξιά λαίλαπα που χτυπούσε το ίδρυμα.

Θα θυμίσουμε ακόμα ότι η ΠΑΣΠ είναι η μόνη παράταξη που έχει πάρει ξεκάθαρη πολιτική θέση για τις φετινές πρυτανικές όπου καταδικάζει τον τρόπο διεξαγωγής τους με το νέο νόμο-πλαίσιο και δεν στηρίζει καμία υποψηφιότητα.

Αναρωτιέται κανείς ποια είναι η δική σας θέση “αγωνιστές” της Ενωτικής; Ποιον θα στηρίξετε για πρύτανη; Μήπως υπάρχει κάποια άλλη υποψήφια τριανδρία με την οποία “ευλογείτε τα γένια” σας; Ποια είναι η θέση σας για τη διεξαγωγή των πρυτανικών;

Οι σύλλογοι ΜΠΔ,ΜηΠερ,ΜηχΟΠ είχαν πάρει απόφαση μέσα από τις συνελεύσεις τους (Πέμπτη 13/03/08) να μην πραγματοποιηθεί καμία εκπαιδευτική διαδικασία στις 19/03 και να συμμετάσχουν στην πορεία στα Χανιά. Ο σύλλογος ΗΜΜΥ δεν έκανε συνέλευση, με αποκλειστική ευθύνη των ΕΑΑΚ, που όχι μόνο δεν κινητοποίησαν τους φοιτητές αλλά δεν μπόρεσαν να φέρουν ούτε καν τα ίδια τα στελέχη τους. Ως εκ τούτου, για να μη χαθεί η αγωνιστικότητά τους αλλά και για να προλάβουν να μαζέψουν κόσμο για την εκδήλωσή τους, πήγαν σε συνέλευση Ενιαίου τη Δευτέρα 17/03. Η ΠΑΣΠ είχε το πολιτικό σθένος να αρνηθεί να παίξει τα μικροπολιτικά παιχνίδια των αριστεριστών και αποχώρησε από ένα αμφιθέατρο που μετά βίας αριθμούσε 150 άτομα (σε σώμα 2000 ενεργών φοιτητών).

Στο Πολυτεχνείο Κρήτης δεν υπήρχε κατάληψη την Τετάρτη 19/03. 15 ΕΑΑΚίτες προτίμησαν να μη στηρίξουν την πορεία και κάθησαν στην πύλη για να δώσουν στους συντρόφους τους ΝΑΡίτες πανελλάδικα το στίγμα ότι ξεκίνησαν πρώτοι καταλήψεις. Οι υπόλοιποι ΕΑΑΚίτες-ΝΑΡίτες επέλεξαν να κατέβουν στην πορεία μόνο για να προπαγανδίσουν την εκδήλωσή τους αντί να μοιράσουν τις αποφάσεις των συλλόγων τους.

Καταγγέλουμε και τη συνεργασία ΔΑΠ-ΕΑΑΚ στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Μια συνεργασία που φάνηκε ξεκάθαρα πολλές φορές φέτος:

ΔΑΠ και ΕΑΑΚ αλληλοστηρίχτηκαν στο θέμα της εμβόλιμης. Την ώρα που η ΠΑΣΠ προσπαθούσε να κατοχυρώσει την εμβόλιμη ως μόνιμη και κανονική εξεταστική και να την εντάξει με απόφαση Συγκλήτου στον εσωτερικό κανονισμό, ΔΑΠ και ΕΑΑΚ τα βρήκαν μέσα στη συνέλευση με κίνδυνο η εμβόλιμη να μη δοθεί του χρόνου σε κανένα έτος. Οι εκπρόσωποι στη Σύγκλητο ΜΠΔ,ΜηΠερ και ΜηχΟΠ αν και οι τμηματικές συνελεύσεις είχαν διαφορετική απόφαση για την εμβόλιμη, στήριξαν την απόφαση του ενιαίου (για τους δύσπιστους υπάρχουν και τα πρακτικά της Συγκλήτου).

Οι αγωνιστικές κορώνες των ΕΑΑΚιτών εκτοξεύτηκαν και στη Σύγκλητο της 07/03/08 όπου οι εκπρόσωποι ΜΠΔ,ΜηΠερ και ΜηχΟΠ με αποφάσεις των συλλόγων τους, κατέβασαν πρόταση στο ανώνατο όργανο του ιδρύματος να καταψηφίσει τον 4ετή προγραμματισμό λέγοντας συγκεκριμένα:”Καλούμε τη Σύγκλητο και σύσσωμη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα να μη δεχτεί έτσι αψήφιστα τις επιταγές και τους εκβιασμούς του Υπουργείου, και να δεσμευτεί στη μη εφαρμογή σχεδίων και διατάξεων που θα υποβαθμίσουν περισσότερο το πολυτεχνείο μας.”(θυμίζουμε ότι για τους δύσπιστους υπάρχουν και τα πρακτικά της Συγκλήτου).

Για πρώτη φορά θα μπορούσε το ίδρυμα να πάρει πλειοψηφική καταδικαστική απόφαση σ'ενα θέμα που θίγει όλους μας, φοιτητές και καθηγητές, αλλά για ακόμη μια φορά το “αγωνιστικό μπλοκ του κινήματος” προτίμησε να σπάσει τη Σύγκλητο μην αντέχοντας να πάρει απόφαση τόσο “αγωνιστική”.

Άν οι καθηγητές ψηφίσουν κατά του 4ετους προγραμματισμού, ποιον θα στήσουν απέναντι στον τοίχο να χτυπάνε; Πώς θα μπορέσουν να πουλήσουν το παραμυθάκι “ΠΑΣΠ χερι-χερι με το Γρύσπο”; Ή πώς θα βρουν την ευκαιρία να ξανασπάσουν τη μύτη του γραμματέα της ΠΑΣΠ και συγκλητικού του ΜηΠερ, Βαγγέλη Παυλή παίζοντας και πάλι τους μπάτσους του Πολυτεχνείου Κρήτης;

Ενάμιση εξάμηνο τώρα, τα ΕΑΑΚ έχουν επιδείξει πολιτική στειρότητα, συνδικαλιστική στασιμότητα, τραμπουκισμούς και λασπολογία με σοβαρές επιπτώσεις στην πορεία των συλλόγων (το ΗΜΜΥ μετονομάστηκε με τις δικές τους πλάτες) και με απώλεια σημαντικών δικαιωμάτων των φοιτητών.

Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά, δίνουμε ένα τέλος σε αυτούς που πήγαν το πολυτεχνείο χρόνια πίσω.Ήρθε η ώρα.


ΠΑΣΠ Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης
Δύναμη Αλλαγής

3 σχόλια:

Moglis είπε...

Μπορώ να μοιράσω εγώ το φυλλάσιο τη Δευτέρα;

Moglis είπε...

Μπορώ να μοιράσω εγώ το φυλλάσιο τη Δευτέρα;

Ανώνυμος είπε...

mporeis...

Τελευταίες αναρτήσεις στο blog