Κάλεσμα Π.Α.Σ.Π. για Συνελεύσεις

ΚΑΛΕΣΜΑ Π.Α.Σ.Π.

Τις τελευταίες μέρες στο Πολυτεχνείο κυριαρχεί μία ακατάσχετη παραφιλολογία γύρω από τον ορισμό των γενικών συνελεύσεων και την «ιστορία» των περίφημων securitάδων που θα φυλλάνε το Π.Κ από εδώ και πέρα.

Κατ’αρχάς,είναι προφανές για κάθε νοήμων άνθρωπο που βλέπει και πέρα από τη μύτη του πως δεν είναι δυνατόν μία παράταξη σαν την ΠΑΣΠ Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης,-με τη δυναμική που έχει και τη στήριξη της μεγαλύτερης μερίδας των φοιτητών - να φοβάται να οριστούν γενικές συνελεύσεις τμημάτων. Θυμίζουμε τις τελεύταιες γενικές συνελεύσεις ΟΛΩΝ τμημάτων στις οποίες και πλειοψήφισαν τα πλαίσια της Π.Α.Σ.Π. , όπως δηλαδή γίνεται διαχρονικά στα περισσότερα από αυτά (ΜΗΠΕΡ,ΜΗΧΟΠ,ΜΠΔ). Είναι επίσης προφανές ότι η τρέχουσα επικαιρότητα αφορά συνολικά το Πολυτεχνείο και επομένως το πιο λογικό θα ήταν τα ζητήματα να τεθούν σε συνέλευση Ενιαίου.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία-ΕΑΑΚ εξέλαβε τη διαφωνία της Π.Α.Σ.Π.- όπως και άλλων παρατάξεων- πάνω στο προτεινόμενο πλάνο τμηματικών συνελεύσεων σαν φίμωση της δημοκρατίας και συγκέντρωσαν υπογραφές για να οριστούν συνελεύσεις. Ο όρος αυτός υπάρχει στα καταστατικά πολλών συλλόγων για να επιτρέπεται στις μειοψηφίες (ιδιαίτερα σε σχολές με κυριαρχία συντηρητικών δυνάμεων) να εκφραστούν , όχι για να εξυπηρετεί μικροπολιτικές και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες.

Φυσικά και δεν φοβόμαστε την πολιτική αντιπαράθεση μέσα και έξω από τις γενικές συνελεύσεις,αντίθετα την επιδιώκουμε και ούτως ή άλλως έχουμε συνηθίσει σαν πρώτη παράταξη να δεχόμαστε χτυπήματα πάνω και κάτω «από τη ζώνη» από διάφορους καλοθελητές που «κόπτονται» για το καλό του φοιτητή αλλά η πρώτη λύση που σκέπτονται είναι να στραφούν ενάντια στην Π.Α.Σ.Π.. Εκτός αν νομίζει κανείς ότι αυτό που συμβαίνει στο Π.Κ. τις τελευταίες μέρες είναι πολιτική αντιπαράθεση πάνω στα ζητήματα που μας αφορούν.

Για αυτά ακριβώς τα ζητήματα το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει μια ύποπτη μυστικοπάθεια από μέρους της πρυτανείας που αναμφίβολα μας προβληματίζει. Μετά τον διαγωνισμό της λέσχης που δεν συζητήθηκε καν στην φοιτητική μέριμνα και την κοροιδία - «κυνηγητό» του αντιπρύτανη κ.Πατεράκη με τους εκπροσώπους των φοιτητών στη μέριμνα στη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΚΤΕΛ, το κακό τρίτωσε με το θέμα των security.

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ Η ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ( φοιτητική μέριμνα , συγγράμματα , υποχρηματοδότηση)

ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΓΡΥΣΠΟΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ security ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟ

Ας τους δώσουμε την απάντηση στις συνελεύσεις 5/11 (ΗΜΜΥ, ΜΠΔ) και 12/11 (ΕΝΙΑΙΟΥ)

ΠΑΣΠ Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

Δύναμή μας …… η συμμετοχή σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταίες αναρτήσεις στο blog