Κάλεσμα Π.Α.Σ.Π. για Συνελεύσεις

ΚΑΛΕΣΜΑ Π.Α.Σ.Π.

Τις τελευταίες μέρες στο Πολυτεχνείο κυριαρχεί μία ακατάσχετη παραφιλολογία γύρω από τον ορισμό των γενικών συνελεύσεων και την «ιστορία» των περίφημων securitάδων που θα φυλλάνε το Π.Κ από εδώ και πέρα.

Κατ’αρχάς,είναι προφανές για κάθε νοήμων άνθρωπο που βλέπει και πέρα από τη μύτη του πως δεν είναι δυνατόν μία παράταξη σαν την ΠΑΣΠ Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης,-με τη δυναμική που έχει και τη στήριξη της μεγαλύτερης μερίδας των φοιτητών - να φοβάται να οριστούν γενικές συνελεύσεις τμημάτων. Θυμίζουμε τις τελεύταιες γενικές συνελεύσεις ΟΛΩΝ τμημάτων στις οποίες και πλειοψήφισαν τα πλαίσια της Π.Α.Σ.Π. , όπως δηλαδή γίνεται διαχρονικά στα περισσότερα από αυτά (ΜΗΠΕΡ,ΜΗΧΟΠ,ΜΠΔ). Είναι επίσης προφανές ότι η τρέχουσα επικαιρότητα αφορά συνολικά το Πολυτεχνείο και επομένως το πιο λογικό θα ήταν τα ζητήματα να τεθούν σε συνέλευση Ενιαίου.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία-ΕΑΑΚ εξέλαβε τη διαφωνία της Π.Α.Σ.Π.- όπως και άλλων παρατάξεων- πάνω στο προτεινόμενο πλάνο τμηματικών συνελεύσεων σαν φίμωση της δημοκρατίας και συγκέντρωσαν υπογραφές για να οριστούν συνελεύσεις. Ο όρος αυτός υπάρχει στα καταστατικά πολλών συλλόγων για να επιτρέπεται στις μειοψηφίες (ιδιαίτερα σε σχολές με κυριαρχία συντηρητικών δυνάμεων) να εκφραστούν , όχι για να εξυπηρετεί μικροπολιτικές και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες.

Φυσικά και δεν φοβόμαστε την πολιτική αντιπαράθεση μέσα και έξω από τις γενικές συνελεύσεις,αντίθετα την επιδιώκουμε και ούτως ή άλλως έχουμε συνηθίσει σαν πρώτη παράταξη να δεχόμαστε χτυπήματα πάνω και κάτω «από τη ζώνη» από διάφορους καλοθελητές που «κόπτονται» για το καλό του φοιτητή αλλά η πρώτη λύση που σκέπτονται είναι να στραφούν ενάντια στην Π.Α.Σ.Π.. Εκτός αν νομίζει κανείς ότι αυτό που συμβαίνει στο Π.Κ. τις τελευταίες μέρες είναι πολιτική αντιπαράθεση πάνω στα ζητήματα που μας αφορούν.

Για αυτά ακριβώς τα ζητήματα το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει μια ύποπτη μυστικοπάθεια από μέρους της πρυτανείας που αναμφίβολα μας προβληματίζει. Μετά τον διαγωνισμό της λέσχης που δεν συζητήθηκε καν στην φοιτητική μέριμνα και την κοροιδία - «κυνηγητό» του αντιπρύτανη κ.Πατεράκη με τους εκπροσώπους των φοιτητών στη μέριμνα στη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΚΤΕΛ, το κακό τρίτωσε με το θέμα των security.

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ Η ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ( φοιτητική μέριμνα , συγγράμματα , υποχρηματοδότηση)

ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΓΡΥΣΠΟΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ security ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟ

Ας τους δώσουμε την απάντηση στις συνελεύσεις 5/11 (ΗΜΜΥ, ΜΠΔ) και 12/11 (ΕΝΙΑΙΟΥ)

ΠΑΣΠ Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

Δύναμή μας …… η συμμετοχή σας

Read More......

Aνακοίνωση Π.Α.Σ.Π. για επικαιρότητα

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥΣ… Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΑΣ

Σαν Π.Α.Σ.Π. Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε τους συμφοιτητές μας για μια σειρά ζητημάτων που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα και αφορούν άμεσα όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Την Παρασκευή 24\10 είχε οριστεί Σύγκλητος με θέματα μεταξύ άλλων τον τακτικό προυπολογισμό του Π.Κ., δηλαδή πώς θα κατανεμειθούν τα κονδύλια στις επιμέρους ανάγκες του ιδρύματος ,καθώς και αίτημα μίσθωσης λεωφορείων από το Π.Κ. με μηνιαία κάρτα των 20 ευρώ για να αντιμετωπιστεί υποτίθεται η αύξηση του φοιτητικού εισιτηρίου β ζώνης(στην οποία ανήκει και το Π.Κ.) στο 1 ευρώ. Ο σύλλογος φοιτητών ζήτησε την αναβολή των θεμάτων αυτών έτσι ώστε να σχηματιστούν οι κατάλληλες αντιπροτάσεις με βάση τις φοιτητικές διεκδικήσεις αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μια αντιπαράθεση απόψεων από φοιτητές και καθηγητές με αποκορύφωμά της συζήτησης την όπως φαίνεται ανάθεση της φύλαξης των χώρων της Πολυτεχνειούπολης σε ιδιωτική εταιρεία security μέσω του πρυτανικού συμβουλίου.

Εδώ ακριβώς μπαίνει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά και ιδιαίτερα τα περιφερειακά πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια , την δραματική μείωση των οργανικών θέσεων που αναλογεί σε κάθε πανεπιστήμιο από το υπουργείο, που σε συνδυασμό με το διάταγμα Παυλόπουλου για τους συμβασιούχους έχει σαν αποτέλεσμα τα πανεπιστήμια να μην μπορούν να προσλάβουν το απαραίτητο προσωπικό για να καλύψουν τις ανάγκες τους . Παραδείγματα έχουμε δει πολλά και στο Πολυτεχνείο Κρήτης, όπως η βιβλιοθήκη που υπολειτουργεί , το ζήτημα των εργαζομένων στην Τεχνική Υπηρεσία που αιωρούνται και άλλοι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις λήγουν και δεν μπορούν να ανανεωθούν ούτε να μονιμοποιηθούν. Κάπως έτσι και η πρυτανεία χωρίς να μπορεί(;) να ανανεώσει τους ήδη υπάρχοντες φύλακες ή να τους αντικαταστήσει ελλείψει οργανικών θέσεων επιλέγει την λύση της εταιρείας security.

Ξεκαθαρίζουμε πως όχι μόνο ο εκπρόσωπος των φοιτητών στο πρυτανικό συμβούλιο και γραμματέας της Π.Α.Σ.Π. δεν συμφώνησε με την παραπάνω πρόταση αλλά ούτε καν συζητήθηκε σε πρυτανικό συμβούλιο ενώπιον του ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Διαχρονικά οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων του Π.Κ. εναντιώνονται σε – το λιγότερο απωθητικές-τέτοιου είδους «λύσεις», πράγμα άλλωστε που αποτελεί και πάγια θέση της Π.Α.Σ.Π. Απαιτούμε από την πρυτανεία το ζήτημα να συζητηθεί στην επόμενη σύγκλητο και να εξηγήσει πώς προέκυψε η ομοφωνία των μελών του πρυτανικού συμβουλίου σύμφωνα με τα πρακτικά, διαφορετικά θα θεωρήσουμε πως υπάρχει σοβαρό ζήτημα διαφάνειας των ενεργειών της .

Δυστυχώς όμως για τους φοιτητές, κάποιοι νομίζουν πως σε αυτό το σημείο βρήκαν την «χρυσή» ευκαιρία να αλλάξουν το αρνητικό για αυτούς κλίμα στο Πολυτεχνείο και να χτυπήσουν την –όπως προφανώς κάποιοι την αντιλαμβάνονται- τεράστια δεξαμενή ψήφων των φοιτητών που στηρίζουν την Π.Α.Σ.Π. Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης , καθώς αμέσως έσπευσαν να υιοθετήσουν την εκδοχή του πρύτανη Γρυσπολάκη και την αλήθεια(;) των πρακτικών του . Ας μας πουν τότε αν υιοθετούν και την εκδοχή του για το αν υπήρχαν «φουσκωτοί» έξω από την πρυτανεία στις πρόσφατες πρυτανικές εκλογές ή για τον ρόλο των ΜΑΤ έξω από το κτίριο Παπαδοπέτρου πριν 3 χρόνια. Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά πως ο ομφάλιος λώρος «ζυμώσεων» μεταξύ της πρυτανείας και των αριστερίστικων λογικών-τα δύο θεωρητικά «άκρα» δηλαδή της πολιτικής ζωής του Π.Κ.- όχι απλά δεν έχει κοπεί αλλά εξακολουθεί να επηρεάζει και να διαμορφώνει το πλαίσιο στο οποίο γίνονται κάθε φορά οι πολιτικές και όχι μόνο συζητήσεις στο ίδρυμά μας . Θυμίζουμε την πρόσφατη και παράδοξη εκλογή του πρύτανη Γρυσπολάκη ,όταν ομάδα κουκουλοφόρων έσπασε τις κάλπες προπτυχιακών-μεταπτυχιακών φοιτητών, ενέργεια που όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων συνέβαλε με τον τρόπο της στην επανεκλογή του.

Δηλώνουμε απερίφραστα πως δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση την ομηρία των φοιτητών ανάμεσα σε αντιμαχόμενα πυρά, κάτι που θα δώσει την ευκαιρία στον εκφραστή της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στα πανεπιστήμια τη ΔΑΠ, να παίξει τον υπόγειο ρόλο που τόσο καλά γνωρίζει προς όφελος της λογικής του ατομικισμού και του προσωπικού «βολέματος». Άλλοι είναι αυτοί που αφήνουν στο απυρόβλητο μία παράταξη που μέσα στην συνδικαλιστική της αφάνεια περηφανεύεται ότι οι επιλογές της κυβέρνησης στην εκπαίδευση –δηλαδή η πηγή τόσων και τόσων ουσιαστικών προβλημάτων- είναι καρποί της δικής της προσπάθειας.

Τη στιγμή που οι περισσότερες κοινωνικές ομάδες αντιδρούν και κλιμακώνουν τις δράσεις τους έτσι ώστε να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στη χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης ,είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και τα ελληνικά πανεπιστήμια Κόντρα στην κυβερνητική πολιτική απαξίωσης του δημόσιου πανεπιστημίου-τα αποτελέσματα της οποίας ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται στην καθημερινή μας ζωή- και σε όποιον της κάνει πλάτες θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το ύψιστο δικαίωμα της Ισχυρής Δημόσιας κ Δωρεάν Παιδείας.

ΠΑΣΠ Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

Δύναμή μας…...
…..η συμμετοχή σας

Read More......

Τελευταίες αναρτήσεις στο blog