ΠΟΡΕΊΑ…ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ!

Την Τρίτη 28-08 πραγματοποιήθηκε ΔΣ Ενιαίου με σκοπό τη σύνταξη ενός καλέσματος σε μία πορεία, η οποία πραγματοποιήθηκε χτές 30-08, με πιο έντονο πολιτικό μήνυμα από τις Παννελαδικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποίηθηκαν κάτω από το κλιμα της έντονης κατακραυγής.

Η Π.Α.Σ.Π. σε αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο όχι μόνο κατείγγείλε την κυβερνητική αδιαφορία και τη διάλυση του κρατικού μηχανισμού αλλά δε δίστασε να υπενθυμίσει τα λάθη, τις παραλείψεις αλλά και τις αδυναμίες των προηγούμανων κυβερνήσεων.
Δε δίστασε να καταγγείλει την έλλειψη δασικών χαρτών, τον οικονομικό παρασμό της Πυροσβεστικής, τον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων, την απουσία αναδασώσεων αλλά κυρίως το παρακρατικό μηχανισμό των καταπατητών, των εμπρηστών που δρουν χώρις έλεγχο χρόνια τώρα και καταστρέφουν το Περιβάλλον και τον εθνικό μας πλούτο.
Σε μια προεκλογική περίοδο, λιγο πριν τις κάλπες μείναμε πιστοί στην πολιτική μας αυτονομία, πιστοί στην ιδεολογική μας προσέγγιση αλλά και στους φοιτητές που μας ψηφίζουν.
Δυστυχώς, όμως, κάποιοι δεν το σεβάστηκαν αυτό…
Διότι, η πορεία που πραγματοποιήθηκε δεν είχε καμία σχέση με αυτή που ξεκίνησε σαν ίδεα. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να μοιράσει την ανακοινωση του Συλλόγου, παρά μόνο δελτία τύπου των πολιτικών σχηματισμών τους και να προπαγανδίσουν για αυτούς.
Σεβόμαστε το δικαίωμα του καθενός να εκφράζεται πολιτικά, αλλά είναι απαράδεκτο κάποιοι φοιτητοπατέρες να εκμεταλλεύονται τους φοιτητές για να εξαργυρώσουν τον κόπο τους από την προηγούμενη περίοδο των κινητοποιήσεων.
Η ιδεολογική μας ταυτότητα, όπως και η αυτονομία μας, πάντα ήταν ξεκάθαρη σε όλους. Άλλωστε, εμείς, ήμασταν πάντα με την κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Όσων αφορά το ανεξάρτητο φοιτητικό κίνημα που κάποιοι επεδίωξαν να εκφράσσουν και να καπελώσουν, δεν έχει ανάγκη από φοιτητοπατέρες. Τα καταφέρνουμε και χωρίς αυτόύς.
Τελικά, πρέπει να αποφασίσετε: είστε με τη Βουλή ή όχι;…
Όσων αφορά την παράταξη μας, στηρίξαμε την προσυγκένρωση ως οφείλαμε, και αποχωρήσαμε από μία πορεία-παρωδία, μια πορεία-προεκλογική που μόνο σκοπό τελικά είχε να επιτεθεί σε πολιτικά γραφεία.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους υποψηφίους βουλευτές, πρώην επαναστάτες κατά του συστήματος. Για εμάς, προέχει η αλληλεγγύη στους πληγγέντες συμφοιτητές μας.
Λαμβάνουμε την ευθυνη που μας αντιστοιχεί σαν πρώτη παράταξη για τις 2 πορείες. Όμως, αυτό που μένει στο τέλος είναι, ότι είτε είσαι κόμμα εξουσίας του 40% είτε αντικαπιταλιστική αριστερά του 0.5%, η στιγνή εκμετάλλευση των νεκρών και των καταστροφών παραμένει η ίδια…
…και μετά τις εκλογές οι θέσεις μας θα παραμείνουν οι ίδιες ανεξαρτήτου αποτελέσματος:
Άμεση κατάργηση του νόμου-εκτρώμα της Νέας Δημοκρατίας,
Υπεράσπιση του άρθου 16 του Συντάγματος,
Κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων.

Π.Α.Σ.Π.

Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

…με οδηγό τη φαντασία, με πάθος για την αλλαγή…



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συντροφε και γραμματέα Βαγγέλη

Το γεγονός που περιέγραψες φυσικά δεν ήταν κατι τυχαίο αφού απο την αρχή αυτό είχαν στο μυαλό τους για αυτό και κάναμε την πορεία μια μέρα αργότερα απο όλες τις άλλες πανελλαδικά αλλα κυριός δεν είναι κάτι το καινούργειο. Η τακτική της εκμετάλευσης του κινήματος και των κινητοποιήσεων για εκλόγικους σκοπούς είναι μια τακτική που ακολουθείτε απο την κοινοβουλευτική αριστερά τα τελευταία 30 χρόνια. Για πρώτη φορά όμως το βλέπουμε απο την εξωκοινοβουλευτική και μαλιστα με τοσο θράσος και χωρίς ίχνος σεβασμού στον ευαίσθητο σκοπό της πορείας. Αυτό ακριβώς έχει απαξιώσει τις κινητοποιήσεις με αποτέλεσμα να μαζέυόμαστε κάθε φορά οι ίδιοι γραφικοί πλέον τύποι. Γιατι σκέψου να ήσουν ένας απλός πολίτης των Χανίων ο οποίος ευαισθητοποιημένος απο την τραγωδία των πυρκαγιών διάβασες την ανακοίνωση για την πορεία και αποφάσισες να συμμετέχεις πράγμα που το κάνεις σπάνια. Ερχεσαι λοιπόν στην Αγορα και περιμένεις να δεις χαρτιά με προτάσεις και θέσεις οι οποίες θα χαρακτιρίζουν υην κινητοποίηση. Αντι για αυτά βλέπεις προεκλογικά φυλλάδια. Λες όμως,δεν γαμιέται,προεκλογικά είμαστε θα υπάρχουν και μερικοί ανεγκέφαλοι που εκμεταλέυονται τον πόνο. Στη σύνεχεια όμως βλέπεις αυτούς τους ανεγκέφαλους να ηγούνται της πορειάς και σαν να μην έφτανε αυτό βλέπεις παλι τους ίδιους κοκορόμυαλους να επιτίθενται σε γραφεία πολιτικών χώρων που όπως έχω ξαναπεί είναι άκρος φασιστικό και τραμπούκικο και κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να φέρει παρα μονο να συσπειρώσει τον χώρο αυτό. Πες μου λοιπόν θα ξαναπάταγες σε πορεία??????
Εγώ πάντως όχι...
και πολύ καλά καναμέ και αποχωρίσαμε
Ντροπή....
και κύρια ντροπή σε εμάς που έχουμε την πλειοψηφια και ψευτοαριστερούς και ακροδεξιούς να διώχνουν τον απλό σκεπτόμενο και δραστήριο άνθρωπο
ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ.
μην φοβάσαι όμως εγώ δεν ξεχνάω...
σύντομα θα τα πούμε...

Χάρης Πανακούλιας

Τελευταίες αναρτήσεις στο blog